Den Berg hinauf

Kaldt og grått og ikke minst, veldig, veldig bratt

Det er sak å lese at bakken i Oslos Bratteste har en stigningsprosent på 22%, det er en helt annen sak å se det. Når jeg sto nede ved startlinja begynte jeg å skjønne hva slags galskap jeg hadde meldt meg på, og da var det jo altfor seint å ombestemme seg. Det var jo bare å varme opp litt for å få tenkt på noe annet og i mine runder rundt parkeringen var det bare kjentfolk. Jeg møtte Anna, Silja, mamma Brox, Glenn fra jobb og så naturligvis Siri og Randi Helen fra TC. Stemningen var dermed på topp når vi stilte til start. Når startskuddet gikk var det bare å hive seg på med resten av damene. Det ble ikke så veldig mye løping opp de bratteste partiene, bare så det er sagt. Fy flate så bratt det var! De store nedbørsmengdene vi har hatt hadde skapt store revner i bakken som en skulle forsere. Det gikk sakte, det var vondt men jeg var ikke alene om å føle smerten. Det var så mye pusting og pesing i løypa at jeg følte jeg var med i soundtracket på en skikkelig dårlig tysk pornofilm; ”Den Berg hinauf“ eller ”Oppover i Bakken” (enligt Google translate)

Skjønnner dere eller? Bilde lånt fra Kondis.no Foto: Frode Klevestul

Og så endelig gikk det litt nedover og da fikk jeg opp farten litt men snart gikk det bratt oppover igjen og jeg ville mest legge meg ned å dø. I tillegg hadde det blitt strålende solskinn og 20 grader! WTF? Svetten rant nedover ansiktet og inn i øynene. Ai ai ai, jeg ser ikke noe, hjelp! Farten var i snegltempo, teknikken var helt ute på bærtur (sjelden har jeg nesten skrapet nesen i bakken under store deler av et løp). Musklene brant, pusten var anstrengt, men der, der er mål. Ikke f@n om jeg skal gå i mål! Løp, Anna, løøøøøp! Jeg er over målstreken og kollapsen er total. Når funksjonæren som tar av meg tidschipen ber meg om å trekke to skritt innover, lurer jeg litt på om jeg kan være behjelpelig eller om kroppen min har gått i protect-modus. Jeg stapler bortover og jeg begynner sakte men sikkert å bli herre over min egen muskulatur.

Sol og sommer i mål

Det blir etter hvert mye skravling, drikking av vann og sportsdrikk, fotografering og så fikk jeg med meg når Sindre Buraas, SK Vidar løp over mållinjen til nytt løyperekord: 14.32! Her snakker vi spurt. Han fløy opp i bakken og jeg mener at han må være laget av et hemmelig materiale. Han kan da ikke være menneskelig, jeg bøyer meg i støvet herr Buraas.

Det var en herlig dag, vondt men godt. Mest av alt var det en sosial opptur og et flott arrangement. Det var nok doer ved start (les og lær Drammen Halvmaraton) transport av bagasjen var uklanderlig og det var rett og slett fest i løypa. Med en sluttid på 27.23 og en 13 plass i min klasse er jeg fornøyd og jeg kommer tilbake neste år.

Neste lørdag er det Nøklevann rundt. Kanskje jeg skal bli med der?

3 tanker om “Den Berg hinauf

 1. silja

  Selv om jeg ikke klarte å ta ut alt i går og aldri følte at jeg var i nærheten av å ville dø så var du helt klart ikke alene om den kjenslan 😉 You did great!!!

  JA, du skal løpe Nøklevann neste helg 😉 det er et kongeløp!!! Jeg vet ikke om jeg får vært med neste helg så derfor skal jeg forsøke å dra min rustne kropp en runde rundt Nøklevann nå straks. Det er kupert og det er blodslit, men, det er gøy og jeg kan nesten forhåndslove runners high 😉 Og kan love at du ikke skal skrape nesa i bakken rundt Nøklevann, kun i den siste kneika men der går samtlige så det er lov 😉

  Svar
 2. Anna

  Bra jobba Anna!
  Nøklevann er fint og kupert, og når Silja skriver det, så kom jeg på at Rustadsaga opp er tilnærmet lik ett av de bratte hengene igår… Men det er bred fin grusvei da. Og etter gårsdagens bragd føler jeg at vi som fullførte OB aldri noensinne trenger å frykte noe som helst løp. Ikke helt realitetsorientert der, det vet jeg, men lov å være veldig kry og stolt og fornøyd i noen dager til!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s