Sentrumsløpet 2014

Jahapp, så var det overstått. Årets Sentrumsløp er overstått og jeg overlevde. Det virker faktisk som om treningsopplegget mitt fungerer!

Lykke er å løpe.

Lykke er å løpe. Foto: Heming Leira

Det var knall å se alle bekjente igjen, jeg har savnet dere alle! Solen strålte og jeg fikk på bunaden min. Etter bagasjelevering og dobesøk på SATS, var det bare å varme opp litt. Som etteranmeldt valgte jeg å stille meg i pulje 6. Tabbe.

 

Her kommer et utdrag av hvordan det hørtes ut i hodet mitt fra start til mål.

Står her i puljen min og blomster. Det føles som en evighet til startskuddet endelig går. Så, endelig var vi i gang. Jippi!

Jeg tar det rolig men løper fremdeles forbi mange. Folk GÅR i Slottsbakken. Flere stykk på rad! Hva tenker dere på? Ur veien! Luften er full av støv, jeg begynner å bli litt tørst.

Passerer 2km og tar rygg etter rygg. Jeg løper kontrollert og rolig, alle vet jo at de første 5km er tøffest. Må spare på kruttet. Inn i Frognerparken, over den smale brua… Javel, du stopper opp HELT midt på brua! Sjakktrekk. Ur veien!

Opp, opp, lett og fint, sånn ja! Videre gjennom Frogner, seriøst hvor er vannstasjonen? Jeg vil ha VANN! Aha, der passerte vi 5km, nå gjelder det å holde koken. Vann, vann, vann… DER er vannstasjonen. Arghhhhh, bøtter innpå med vann. Nam! NÅ skal her løpes.

Det blir litt trangt over Rådhusplassen, jeg smetter forbi svette mannfolk, æsj. Oooh, der spruter de vann! Jeg vil ha, jeg vil ha! Ahhh, det var godt. Jobb med armene Anna, så følger beina etter.

Opp den kjipe bakken fra Vippetangen, nå må du jobbe snuppa! 9km, jeg har ikke lenger kontroll over beina, holder fokus på armer og positur, øka, øka, øka! En 90 graders sving så er vi på Karl Johan. Snart fremme, presse, presse, presse. WHAT! En mann stopper opp her, 500meter fra mål? Jeg skjønner ikke logikken. Ur veien, her kommer jeg!

Legg inn siste veksel nå Anna, nå kjøøøøøør vi! Øka, øka, øka! Jippi, endelig i mål. 53.04, lykke!!! Hvor er vannet?? Jeg må ha vaaaaaannnn og banan. Men mest vann.

 

Euforisk var tilstanden min da jeg endelig fikk i meg vann og en banan eller to. Den offisielle sluttiden ble 52.58 og jeg er überfornøyd. Løypa er hard og det var varmt og jeg klarte å presse meg ned 3 minutter fra en målsetting som jeg mente var drøy. Jeg følte hele tiden at alle andre rundt meg slet noe voldsomt og at jeg var ute på joggetur. Det ga en mestringsfølelse uten like. En kan jo spekulere i om jeg burde ha presset meg enda hardere, men med den treningsverken jeg sitter igjen med 3 dager etterpå, skal det godt la seg gjøre.

Topp dag, topp tid, topp folk! Dette ga virkelig mersmak. Tenk hvilke tider jeg kan klare hvis jeg legger inn mer fart i treningen min! Og folk flest holder seg UR VEIEN.

Vi ses på intervalltrening i parken!

 

3 tanker om “Sentrumsløpet 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s